Fri fragt ved køb over 600kr.

Tilbud!

Kenya – Sakami – Gloria´s Farm (Vasket) 250g

Original price was: 115,00 kr..Current price is: 80,50 kr..

Ingredienser: 100% Arabica kaffebønner
Oprindelse: Kenya
Farm: Sakami – Gloria´s farm
Sort: Batian AB
Behandlingsmetode: Vasket
Ristegrad: Lysere mellem rist
Smag: Kompleks og frugtig kaffe med noter af bær, hibiscus og mælkechokolade
Anbefalet bryggemetode: Egnet til alle bryggemetoder, dog skal man være indstillet på at kaffen hvis brugt til espresso, vil give en ret intens og frugtig oplevelse.
Ristedato: 06.11.24

På lager: 10 på lager

-
+

Yderligere produktinfo

GLORIA

Omkring 50 kvinder arbejder på Glorias farm og forsøger at registrere sig som en officiel gruppe, så de kan drage fordel af fællesskabet til at forbedre adgangen til kredit og andre ressourcer. Hver måned lægger de et bidrag til side fra hvert medlem og vil vente, indtil de har samlet 10.000 shilling, som er nødvendige for at blive officielt registreret. Gloria er en inspiration for kvinderne omkring hende, da de ser, hvordan hun driver sin forretning.

På Sakami-farmen arbejder de samtidig med “agroforestry” ved at plante macadamia-træer mellem kaffebuskene og beskytte alle oprindelige træer på og omkring farmen samt vådområdet ved ikke at forstyrre det. De lader naturlige buskarealer stå rundt om kaffetræerne, har bistader rundt på farmen og undgår brugen af pesticider eller ukrudtsmidler. Alt “affald,” som kaffeskaller og macadamia-skaller, bruges som føde til regnorme, og ormekomposten returneres til markerne som gødning eller bruges til at lave bladgødning. Vandet fra afskalning og vask af kaffen renses i et bundfældningsbassin med kalk og anvendes derefter til at vande græsgangene nedenfor bassinerne. Derudover anvender Sakami mineralsk gødning for at erstatte de næringsstoffer, der fjernes ved høsten af kaffebærrene.

BEHANDLINGSPROCES:

Vasket:

De røde kaffebær håndplukkes og afskalles med det samme. Herefter fermenteres de tørt i 24 timer, hvorefter de vaskes grundigt og lægges på tørrebede. Afhængigt af vejret tørres kaffen i 14-28 dage. Under tørringen sorteres bønnerne manuelt for at fjerne eventuelle beskadigede bønner fra processen.

Natural:

Kaffebærrene høstes, når de er helt modne, og sorteres derefter efter vægt i lette og tunge bær. De fermenteres i 72 timer og tørres herefter, indtil de opnår det ønskede fugtniveau. Tager typisk omkring 30 dage.

Vægt 0,270 kg

Lignendende produkter