Fri fragt ved køb over 600kr.

Eco blend hele kaffebønner – økologisk fairtrade kaffe 1kg

250,00 kr.

Ingredienser: Økologisk arabica kaffe
Oprindelse: Honduras og Peru
Risteprofil: Mellemristet
Smagsprofil: Fyldig aromatisk, med noter af nødder. Mild syrlighed og en afbalanceret sødme.
Anbefalet brygmetode: Egnet til alle brygmetoder

Ristet den 25.06.24

Har du brug for hjælp med din espresso? Læs vores Espresso guide

 

-
+

Yderligere produktinfo

Eco blend – hele kaffebønner

Eco blend er vores første økologiske kaffeblend. Den består af førsteklasses bønner fra Peru og Honduras, to lande som er kendte for at producere højkvalitets økologiske og fairtrade kaffebønner. Her har vi endnu en kaffe som rammer meget bredt rent smagsmæssigt. Den har overvejende mørke noter af chokolade og nødder samt en mild syrlighed. Hvis du skal have noget klassisk men samtidigt økologisk og fairtrade, så skal du smage vores Eco blend.

Kaffe fra Peru

Peru er kendt for sin høje kvalitet af økologisk dyrket kaffe, og mange kaffebønder i landet har fokus på bæredygtig dyrkning og bæredygtig produktion af kaffen. Det meste af kaffen dyrkes i høje bjerge i de nordlige og centrale regioner af landet, hvor jordbunden er rig og vulkansk og klimaet er køligt og fugtigt.

I Peru er der flere forskellige kaffesorter, herunder bourbon, caturra og typica, som hver især har deres egne karakteristika og smagsnuancer. Peruanske kaffebønner er ofte lysristede for at fremhæve deres frugtagtige og blomsteragtige noter, men der er også mørkristede kaffevarianter, der er mere fulde i smagen og har noter af chokolade og nødder.

Peru er ikke en af ​​de største producenter af kaffe i verden, men deres kvalitetskaffe vinder stigende popularitet i kaffebranchen, og mange kaffedrikkere søger efter denne eksotiske smag.

Kaffe fra Honduras

Honduras er en af ​​de største kaffeproducenter i Centralamerika og har et fremragende ry for sin kaffekvalitet. Med sin varierede topografi og forskellige klimaforhold giver landet optimale betingelser for dyrkning af forskellige kaffesorter, der producerer unikke smagsnuancer.

Kaffe fra Honduras har en bred vifte af smagsnoter og en behagelig syrlighed. Denne syrlighed er ofte subtil og afrundet, hvilket giver en afbalanceret kop kaffe. Smagsprofilen kan variere afhængigt af området og dyrkningsbetingelserne, men typiske smagsnoter inkluderer chokolade, nødder, karamel og frugtagtige undertoner. Kaffens krop er normalt medium til fuld, hvilket bidrager til dens fyldighed og glathed i munden.

Kaffebønder i Honduras nyder godt af forskellige mikroklimaer og højder, hvilket giver mulighed for dyrkning af forskellige kaffesorter. Nogle af de mest almindelige sorter inkluderer arabica-varianter som Bourbon, Catuai, Pacas og Typica. Højderne, der spænder fra 800 til 1.600 meter over havets overflade, påvirker kaffebønnernes modning og resulterer i forskellige smagsprofiler.

Mange kaffebønder i Honduras er også engageret i bæredygtig kaffeproduktion og arbejder mod certificeringer som Fair Trade og økologisk dyrkning. Disse bestræbelser sikrer ikke kun kvaliteten af kaffen, men også en rimelig betaling til kaffebønder og bevarelse af miljøet.

Fairtrade mærket

Med Fairtrade-mærket arbejder man for, at de lokale producenter modtager en fair pris for deres råvarer, og at råvarerne er produceret under ordentlige forhold, der både tager hensyn til mennesker og miljøet.

Det gælder processen fra frøet plantes i jorden, dyrkes, høstes, forarbejdes – helt indtil det færdige produkt lander på hylden med et Fairtrade-mærke på emballagen.

Helt konkret er der i produktionen af Fairtrade-mærkede varer fx forbud mod børnearbejde, krav til sikkerhedsudstyr, forbud mod brug af sundhedsskadelige sprøjtemidler og strikse krav til beskyttelse af lokalmiljø, vandløb og biodiversiteten i nærområdet. Læs mere her: https://fairtrade-maerket.dk/

Økologi

Økologiske fødevarer er som udgangspunkt produceret uden brug af kemiske syntetiserede sprøjtemidler og gødningsstoffer, og kun få tilsætningsstoffer er tilladt i økologiske fødevarer.

Ved at købe økologiske fødevarer er du med til at fremme bedre dyrevelfærd og en mere miljørigtig produktion, samtidig med at du reducerer dit indtag af pesticidrester gennem kosten. Læs mere her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/kend_kemien/Sider/Oekologi.aspx

Espresso guide

Vægt 1,1 kg

Lignendende produkter