Hvad tilbyder vi?

Kaffe er vores speciale. I vores sortiment vil du finde højkvalitets kaffe, speciality and traceability coffee og innovative miljøvenlige nespresso kompatible kapsler som er 100% kompostærbar. Udover kaffe tilbyder vi bryggeudstyr, vedligeholdelses produkter m.m.

Hold øje med vores hjemmeside, da vi hele tiden udvider sortimentet med nye og spændende produkter.

null

KLASSISKE BLENDS

null

SPECIALITY COFFEE

null

BARISTAUDSTYR

null

KAFFEKAPSLER

(KOMMER SNART)

Ristet til perfektion?

At riste kaffe er en kunst. Det gælder om at udnytte bønnens potentiale til fulde. Rå kaffebønner smager ikke af noget. Det er under ristningen man udvikler aromaer og smag i bønnen. Vi bruger en metode som hedder slow roast. Det vil sige, vi rister bønnerne i længere tid ved en lavere temperatur. Det tager ca. 18 – 20 minutter hvorimod en traditionel ristning tager imellem 9-12 minutter. På den måde får vi det mest optimale smagsnuancer frem i alle vores kaffer.

Der findes groft sagt 3 forskellige ristegrader – lysristet, mellemristet og mørkristet kaffe. Alle vores kaffer er mellemristede. På vores hjemmeside vil du støde på udtryk som City, City+, Full City og Full City+. Disse betegnelser fortæller om de forskellige nuancer af selve ristegraden. City er den lyseste og Full City+ den mørkeste ristegrad som vi kører med.

Hvor rister vi vores kaffe?

Vores kaffe bliver ristet i Imola som ligger tæt på Bologna i Italien. I Imola har vi fundet den perfekte samarbejdspartner som deler den samme vision og passion som os – nemlig familien Asioli. Asioli familien har ristet kaffe i 3 generationer, og i øjeblikket er det faderen, sønnen og moderen som driver firmaet Torrefazione Caffé Gourmet. For virksomheden betyder viden og faglighed rigtig meget og derfor bliver al deres personale uddannet igennem SCA (Speciality Coffee Association)

Oplev passionen fra faderen Tobia

Ekrem, Tobia, Carlo

Speciality coffee eller specialkaffe?

Kaffe er den andenstørste handelsvarer på verdensplan, og kun 5% af kaffen hører under kategorien ”speciality coffee”. Disse kaffer har en særlig høj kvalitet. Udover den høje kvalitet er de 100% sporbar. Du får altid at vide hvilken farm/cooperativ bønnerne kommer fra, samt hvilke sorte der er tale om.

Der stilles utrolig høje krav til producenten af specialkaffe, men til gengæld får han en fair betaling. Kaffen skal igennem mange forskellige processer hvor der ikke er plads til fejl. Specialkaffe dyrkes typisk i højder over 1000 meter. Her findes de perfekte klimatiske forhold, hvor bønnen får lov til at modne og udvikle sig meget langsomt. Når bønnerne skal høstes, bliver de typisk håndplukket og det er kun de modne bær som bliver plukket. Derfor er det oftest nødvendigt at høste 3-4 gange på en sæson.

Efter høsten bliver kaffen forarbejdet og sorteret. Her gælder det om at fjerne så mange defekter som muligt, så man får en ensartet kvalitet. Man sorterer typisk i forhold til bønnens størrelse, farve og ”density” som betyder massefylde. Forarbejdningsmetoden er forskellig fra producent til producent, men bønnerne er typisk enten vaskede eller soltørrede.

Der er ikke tilladt nogen ”Kategori 1 defekter” og der må max. være 5 ”kategori 2 defekter” i en prøve bestående af 350g grønne bønner.

Efter de mange processer er det tid til at ”cuppe” kaffen. Det er en professionel måde at smage kaffe på. Her har vi en Q-grader som er en certificeret kaffesmager, som giver kaffen karakter fra 80-100. Kaffen skal mindst score 80 point for at hedde ”speciality coffee”.

Den lækre kaffe skal selvfølgelig ristes til perfektion for at udnytte dens fulde potentiale. Vores ”roastmaster” er uddannet hos Speciality Coffee Association.

Hvis du har brug for flere detaljer vedrørende specialkaffe kan du læse mere på https://sca.coffee/

Vi ser frem til at høre hvad du synes om vores specialkaffer.

Eksempel på kaffe defekter